utorak, 13. prosinca 2016.

BALKANSKA MAKOVNJAČA!OD MAKOVNJAČE OČEKUJEM OBILJE MAKA, TE SAM OD JEDAN OBIČNI RECEPT ZA MAKOVNJAČU,PREOBLIKOVALA DA TO I DOSLOVNO BUDE OBILJE MAKA. Pogledajte recept na:







SASTOJCI
Tijesto
1 vrećica suhog kvasca
400g brašna mekanog
50g šećera
2 jaja
80g rastopljenog maslaca
1/8 litre mlijeka
malo soli

 
korica od pola limuna

NADJEV
400g samljevenog maka
150g šećera
1 vanil šećer
4 žlice meda
1 dcl mlijeka
1 žličica cimeta
ribana kora od jednog limuna
50 g grožđica

PRIPREMA
1.
Kvasac i žličicu šećera otopiti u 5 žlica mlakog mlijeka, ostaviti na toplom 15 min.

 
Brašno prosijte u posudi dodajte sol, jaja šećer preostalo mlijeko rastopljeni maslac i uzdignuti kvasac i dobro izmješajte.Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu 50 min.
Kad se digne podijelite ga na dva dijela.
svaki dio posebno stavite na pobrašnjenu dasku i razvučete na debljinu 1/2 cm namažite polovicom nadjeva, zavijte, položite na namašten lim i ostavite još 10 minuta da se diže.
Namažite ih jajetom i pecite u štednjaku na temperaturi od 200¨ 40 min
2.
Nadjev
Izmješajte mak, šećer, vanil šećer, med, cimet i ribanu limunovu koricu.Mlijeko stavite da prokuha i njime prelijete mak i dobro promiješajte.Dodajte grožđice i ohladite.
3.
Kad izvadite makovnjaču iz pećnice prekrijte ju navlaženom kuhinjskom krpom i tako nek se ohladi, korica će biti meka i soćnija
Posluživanje
Možda mi je mama često davala mak kad sam bila dijete pa sam sad navikla pa mi maka nikad :dosta

Nema komentara:

Objavi komentar