Ovoj piti još niko od mojih gostiju nije odoleo! Od drugih sličnih recepata razlikuje se po tome što se pre pečenja kratko zamrzava kako bi se potom mogla bez ispadanja fila iseći na komade i peći.
Sastojci
Za jedan rolat:
malo kisele vode i ulja
1 čaša pavlake kisele
200g kečapa
200g seckane šunke (ili neke druge salame)
300g
sira
300g šampinjona
Za premaz:
2 jaja
1 čaša kisele pavlake
1 kesica origana
Priprema
1.
Raširiti prve dve kore i obe samo poprskati sa malo ulja i kisele vode.
2.
Raširiti treću koru preko prve dve i na nju naneti celu pavlaku.
3.
Raširiti četvrtu koru preko treće pa preko nje rasporediti 200g seckane šunke (jasno je da se samo prve dve kore prskaju uljem i kiselom vodom).
4.
Petu koru staviti preko četvrte pa je premazati sa 200g kečapa.
5.
Preko šeste kore rasporediti 300g sira.
6.
Na sedmu koru naneti 300g prženih šampinjona (prže se dok im tečnost koju puste ne uvrije).
7.
Ovako složene kore uviti u rolat koji treba staviti na poslužavnik pa odložiti na 1 sat u zamrzivač kako bi se mogao seći na kolutove koji će se peći.
8.
Rolat seći na kolutove debljine debljeg prsta , ređati ih na pek papir ili u podmazan pleh .
9.
Svaki komad premazati mešavinom jaja i pavlake.
10.
Posuti origanom.
11.
Peći na 200C , pa kad porumene smanjiti temperaturu i još malo dopeći.
Posluživanje
Od jednog rolata dobićete priličan broj komada pite, ako imate veći broj gostiju napravite od celog pakovanja kora 2 rolata , naravno poduplajte količinu fila.Ovaj premaz se može i smanjiti na 1 jaje i 1/2 čaše pavlake za jedan rolat.
Nema komentara:
Objavi komentar