ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

ČOKOLADNI TART SAVRŠEN DESERT NA BRZINU








SASTOJCI
– 2 šoljice brašna
– 2 kašike šećera
– ¼ kašičice soli
– ¾ šolje maslaca


 
– 1 jaje
– 2 kašike vode
– 1 šolja slatke pavlake
– ½ šolje mleka
– 1 ½ šolje narendane čokolade
– 2 kašike šećera
– ¼ kašičice soli
– 2 jaja


 
PRIPREMA
Pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte maslac i mesite dok ne dobijete ujednačene mrvice.
Potom dodajte žumanca i vodu, pa mesite zajedno dok dobijete kompaktno testo. Oblikujte kuglu i odložite u frižider na 30 minuta. Nako toga, razvaljajte u krug i smestite u kalup.

Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni sa folijom, pa još osam bez folije. U šerpi zagrevajte pavlaku do ključanja, zatim sklonite sa ringle pa umešajte naseckanu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi.

Dodajte šećer i so. Umutite jaja idodajte ih čokoladi. Ulijte mešavinu na ohlađeni tart i pecite na 190 stepeni 15 do 20 minuta, dok površina postane kruta i sjajna.

Nema komentara:

Objavi komentar