ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

GALA TORTA! JEDNA OD MENI BOLJIH








SASTOJCI
biskvit
11 bjelanaca + prstohvat soli
180 g šećera
150 g prženih, mljevenih lješnjaka
100 g prženih, mljevenih oraha (ili badema)
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica sode bikarbone

 
-- 200 ml vrućeg mlijeka za natopiti koru

KREMA
11 žumanaca
1 litra mlijeka
2 vrećice pudinga vanilija
2 vrećice pudinga rum-punč
80 g šećera
100 g margarina za kreme
2 dcl slatkog vrhnja
1 paketić instant želatine fix

 
150 g bijele čokolade
100 g tamne čokolade
za premaz, 3 dcl slatkog vrhnja + šlagfix

PRIPREMA
1.
Izmiksati snijeg od bjelanaca uz sol i šećer, lagano umiješati preostale sastojke i smjesu rasporediti na najveći lim za pečenje obložen pek papirom, peći na 150*C, dok ne dobije lijepu boju.
2.
Vrućeg preliti vrućim mlijekom, ohladiti.
3.
Zamrznuti na pola sata do sat vremena, izvaditi iz zamrzivača, prerezati na 3 iste trake, lagano preokrenuti i pažljivo odvojiti od papira i staviti na stranu (zamrzavanjem će kore kasnije biti još sočnije, a i neće se trgati prilikom skidanja papira).
4.
Skuhati kremu od pudinga, šećera i žumanaca, u toplu umiješati margarin, ohladiti.
5.
U hladnu umiksati već čvrsto istučeno vrhnje i instant želatinu fix, podijeliti na pola. U jednu polovicu umiješati naribanu bijelu čokoladu, a u drugu polovicu umiješati naribanu tamnu čokoladu.
6.
Filati kore kremama, premazati čvrsto tučenim vrhnjem.
7.
Dobro rashladiti, i….

Nema komentara:

Objavi komentar