srijeda, 14. prosinca 2016.

PADOBRANCI- LAGANE I PREKRASNE PAHULJASTE SLASTICE:))







SASTOJCI
4 bjelanjka
20 dkg šećera
20 dkg oraha
10 dkg čokolade za kuhanje


 
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica kvasine
14 dkg masla

PRIPREMA
4 bjelanjka dobro izmiksati, dodati 20 dkg šećera i 1 žlicu kvasine, te dalje miksati dok ne dobijete čvrstu i sjajnu beze smjesu.

Orahe samljeti, izribati dva rebra čokolade. Dodavati ih lagano (kuhačom) u beze smjesu sa dvije žlice prezle, pa sjediniti.


 
Pećnicu ugrijati na 150 stupnjeva, u plitki duboki lim staviti papir za pečenje.

Sa žličicom oblikovati hrpice i staviti ih peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta.

Za kremu ostatak čokolade otopiti, pričekati da se ohladi, po želji dodati malo šećera. Kada se čokolada ohladila, dodati joj maslo i izmiksati.

Hladne padobrance spajati sa kremom, i uživati u svakom komadu.

Nema komentara:

Objavi komentar