SASTOJCI
150 gr ratluka sa ukusom vanile
200 gr šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
1 kašika istopljena putera ili margarina
Za punjenje
50 gr putera ili margarina
50 ml vode
100 gr suvih šljiva
100 gr žele bonbona
100 gr mlevenog keksa
PRIRPEMA
Ratluk sitno iseckati dodati šećer u prahu, sok od limuna i istopljen puter, dobro rukom izraditi da se masa sjedini i na providnu foliju razvaljati ploču veličine 37 x 15 cm.
Napraviti punjenje. U posudu staviti puter, vodu, kuvati dok se puter ne istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks, seckane suve šljive i seckane žele bonbone. Od ove mase napraviti prutić dužine 37 c, staviti na sredinu razvaljane ploče od ratluka, krajeve ploče spojiti i malo pomoću folije izvaljati u rolat. Ostaviti da se stegne pa seći na kolutiće.
Nema komentara:
Objavi komentar