SASTOJCI
Ćevapi
750 g junetine
250 g ovčetine (ako nemate onda janjetina)
1 žličica soli
1 žličica vegete
1 žličica papra
1/2 glavice češnjaka
1 žlica kaljmaka (kiselog vrhnja)
malo mineralne
Obavezni prilozi
Jako puno cvenog luka
po želji kaljmak, ajvar itd…
Zaljev za ćevape i lepinje
Kipuća voda, malo goveđeg temeljca ili kocka
vegeta, malo ulja, peršinov list, češnjak, papar
PRIPREMA
Zaljev:
1.
Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća
Ćevapi
1.
Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x
2.
U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok
3.
Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom. Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider
4.
Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno
5.
Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja
6.
Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom
Lepinje namoćite zaljevom i malo zapecite
Posluživanje
Najbolji komadi mesa za ćevape su flam od rebara, vrat i mišić prednjeg djela plećke jer su malo “prošarani” pa kao takvi i najbolji jer nisu presuhi. Kao prilog možete koristiti što god želite ali nama su ćevapi bez luka nezamislivi. Naravno ako napravite veću količinu mogu se zamrzavati. :) Dooooobar teeeeeek! Uz ove ćevape Vam toplo preporućam Medihine Medolino lepinje
Nema komentara:
Objavi komentar