četvrtak, 8. prosinca 2016.

NAJUKUSNIJE ŠTRUDLICE SA SIROM GOTOVE ZA POLA SATA! pogledajte recept na.









Sastojci
Za koru:
500 g brašna
100 g margarina

 
1 dl ulja
1 jaje
malo soli
1/2 paketića kvasca


  1 dl mleka
1 kašičica šećera
Za fil:
200 g sitnog sira
1 žumance
1dl jogurta
ako je potrebno soli
Za premazivanje:
1 belance

 
malo susama

Priprema
1
U decilitar mlake vode promešajte kašičicu šećera i kavasac. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i pokrijte
krpom. Ostavite da stoji oko sat vremena na toplom.

  Nadošlo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvucite oklakijom što tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promešajte. Razvučeno testo premažite polovinom fila.
3
Namazanu koru urolajte. Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane štrudle premažite viljuškom umućena belanca i pospite susamom. Isecite na manje štrudlice.
4
Poređajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar