
SASTOJCI
0-500 g petit keksa
1/2 L mlijeka
5 žlica brašna
4 žlice šećera
15 dag margarina
po potrebi skuhane jake crne kave
malo tamne čokolade za ukras
PRIPREMA
Skuhajte bijelu kremu od mlijeka šećera i brašna.
Ako znate kako se to radi preskočite ovaj odlomak.
Pomješajte brašno i dvije žlice šećera i zatim dodajte malo mlijeka (od onih pola litre) koliko je potrebno da dobijete tekuću smjesu.
Zakuhajte ostatak mlijeka i kad zavri maknite s vatre.
Pričekajte pola minute da se mlijeko malo ohladi, a zatim polako ulijevajte smjesu brašna dok istovremeno brzo mješate.
Vratite na laganu vatru i polako kuhajte kremu istovremeno mješajući da ne zagori.
Skuhanoj toploj kremi dodajte još dvije žlice šećera i pustite da se ohladi.
Margarin zgrijte na sobnu temperaturu i izmiksajte u lijepu kremastu smjesu.
Kvrga margarina zalijepljena za metlice miksera ne smatra se kremastom smjesom.
Izmiksajte ohlađenu kremu od brašna i dodajite je žlicu po žlicu u margarin.
Nema komentara:
Objavi komentar