petak, 2. prosinca 2016.

TAKO JE SOČAN I OSVJEŽAVAJUĆI DA JE GREHOTA A NE PROBATI GA













SASTOJCI
10 jaja
10 kasika secera
3 kasike kakao
1 prasak za pecivo
2dl ulja
2dl jogurta
10 kasika brasna


 
fil 1
200gr gustina
1 ekstrat vanile
100gr bele cokolade
1 margarin
200gr secera u prahu
12dl mleka

fil 2
300gr secera
6dl vode
500gr borovnica ili bilo kog drugog voca
120gr pudinga od jagode ili vanile
glazura je od cokolade


 
PRIPREMA
Za kore ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera, 5 zumanca i dalje dobro mutiti

Dodati 5 kasike brasna ,pr za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta ispeci koru u pleh velicine 30 x 40 isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakao ispeci koru.

Od 1 litra mleka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanile, a u ostatak  mleka izlomiti 100 gr bele cokolade i kada pocne da vri zakuvati kasicu, kada se ohladi sjediniti sa 1 margarinom umucenim sa 200 gr secera u prahu, umutiti penasto.

U jednoj serpici sipati 300 gr secera i 4 dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva, posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se ohladi

REDOSLED
ZUTA KORA , VOCNI FIL, BELI KREM CRNA KORA, BELI KREM I GLAZURA JE OD COKOLADE 400 GR

Nema komentara:

Objavi komentar